Dental implantlar diş eksikliğinin tedavisinde kullanılan, genellikle titanyumdan imal edilen ufak vidalardır.  Titanyumun sahip olduğu yüksek biyouyumluluk sayesinde kemik dokusuna güçlü bir biçimde bağlanarak, tıpkı gerçek bir diş kökü gibi üzerlerine yapılacak sabit ya da hareketli diş protezlerine destek sağlarlar.

İMPLANT NEDEN BU KADAR ÇOK TERCİH EDİLİYOR?

Diş eksikliğinin tedavisinde en doğal görünen ve hissettiren yöntem dental implantlardır. İmplant destekli protezlerin hastaya sağladığı konfor, kullanım kolaylığı, ağızda mevcut olan dişlerin yapısı bozulmaksızın diş eksikliğinin giderilmesi, ağızda hiç diş olmayan hastalarda dahi sabit protez kullanabilme imkanı sunması vb. avantajları nedeniyle günümüzde dental implantlar hastalar ve hekimler tarafından en sık tercih edilen tedavi yöntemlerinden biri haline gelmiştir.

İMPLANT YAPILMAZSA ÇENE KEMİĞİM ERİR Mİ?

Çene kemiklerinin dişleri tutan kısmına alveolar kemik denmektedir. Dişler kaybedildiğinde doğal dişlerin sağladığı uyarıdan mahrum kalan alveolar kemik artık fonksiyon görmediği için incelmeye başlar, bir süre sonra da tamamen rezorbe olur. Alveolar kemiğin hacmindeki bu azalma gülüşünüzü ve yüz hatlarınızı olumsuz etkiler ve olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize neden olur. Diş kaybı sonrası erken dönemde yerleştirilen implantlar ise kemiğin yeniden fonksiyon görmesini sağlarlar. Bu sayede alveolar kemik kaybı minimuma indirilebilir.

KİMLER İMPLANT YAPTIRABİLİR?

Hemen hemen tüm yetişkinler implant yaptırabilir. Bununla birlikte, implant tedavisinin sizin için doğru tedavi yöntemi olup olmadığına kadar vermek, tedaviden beklenen fayda ve olası riskleri gerçekçi biçimde değerlendirebilmek için doktorunuza danışmalısınız.

İMPLANT AMELİYATINDA CANIM YANAR MI?

Kesinlikle hayır. İmplant ameliyatları lokal anestezi ile yapılmaktadır. İşlem sırasında hiçbir acı hissetmezsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir